Ragazze Quartet – Meermeisje 6+ HollandOpera en Opera Zuid

Jeugdopera naar De Kleine Zeemeermin

Meermeisje vertelt het verhaal van een zeemeermin die haar familie en stem opgeeft voor een jongen van het land. Zij droomt om te kunnen dansen, hij droomt van de zee.

Het sprookje
Iedereen kent het verhaal van de jonge zeemeermin die haar familie, haar waterwereld én haar stem opgeeft uit liefde voor een jongen van het land en de drang om te dansen. In deze Faust-achtige vertelling verkoopt het Meermeisje in plaats van haar ziel haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor een paar prachtig dansende benen.

Ze kan niet wachten tot het ochtend is! Dan mag ze eindelijk naar boven, de wolken zien, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart. Hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? Hij staat op het strand, een surfplank onder zijn arm en tuurt over de zee, achter hem brandt het vuur en dansen de meisjes. Hij verlangt naar de zee, de wind steekt op…

Over de makers
Meermeisje
 is een vrije bewerking van het sprookje De Kleine Zeemeermin van Hans Christiaan Andersen. Holland Opera brengt deze jeugdopera op het podium i.s.m. Opera Zuid en Ragazze Quartet.

Buy tickets

Netherlands

Burg. van Grunsvenplein 145
6411 AS Heerlen