Ragazze Quartet – Klara Festival

PROGRAMMA

Strijkkwartet nr. 1 op. 25 in D

Benjamin Britten

Black Angels, 13 Images from the Dark Land

George Crumb

Zegt Black Angels je niets? Dan The Exorcist misschien wel. In de soundtrack van de horrorklassieker komt onder meer het werk van George Crumb voor. Een passende keuze. Net zoals de spanning in The Exorcist te snijden is, zit je ook tijdens het intense Black Angels onafgebroken op het puntje van je stoel. Het avant-gardistische werk vergt de volle aandacht van zowel luisteraar als uitvoerder. Het Ragazzekwartet speelt voor de gelegenheid “elektrisch strijkkwartet”, maar de muzikantes moeten evengoed overweg kunnen met kristallen glazen en een resem slaginstrumenten. Na 25 minuten van opperste concentratie is een overweldigend gevoel van overgave het resultaat.
Het Eerste strijkkwartet van Benjamin Britten moet niet onderdoen in intensiteit. Rusteloos zoekend, als uit een andere wereld, grijpt de muziek je naar de keel.

De desolate werelden in de muziek van Crumb en Britten krijgen hun evenknie in de even fascinerende als poëtische beelden van het videocollectief 33 1/3. Klank en beeld vullen elkaar perfect aan, en staan garant voor een totaalervaring.

Black Angels refereert aan de tweede beweging uit Schuberts strijkkwartet Der Töd und das Mädchen. Het concert van Ragazze vormt daarmee een perfect geheel met het concert van het Artemiskwartet eerder op de avond.

Ook tijdens String Quartet Marathon: vertoning van 4, een documentaire over het Ebène kwartet door Daniel Kutschinskiover. 18:00, Studio 1. FR—ENG ondertitels / 94’, Gratis toegang voor kaarthouders voor alle concerten van de String Quartet Marathon.

Buy tickets

Belgium


KLARAFESTIVAL 2019
overzicht concerten Bruusel