Paolo Giacometti – Concert – with Hamlet trio

Intiem en behaaglijk: Schuberts Notturno in Es. Het Hamlet Pianotrio combineert dit innige muziekstuk met het dramatische Pianotrio in Es. Mozarts contrastrijke Pianotrio in C zit vol uitdagende een-tweetjes tussen de instrumenten.
Schubert
Alsof je bij Schubert thuis bent! In zijn Notturno in Es is Schubert op zijn best als het gaat om het scheppen van een intieme, behaaglijke atmosfeer. Het Hamlet Pianotrio paart dit innige muziekstuk aan Schuberts Pianotrio in Es. Een van zijn meest dramatische late werken. Juist het ingetogen tweede deel stroomt over van emotie. Het Hamlet Pianotrio wordt gevormd door celliste Xenia Jankovic, pianist Paolo Giacometti en violiste Candida Thompson. In 2019 verschijnt hun derde cd, gewijd aan Schubert.Hamlet Piano Trio
Het Franse magazine Diapason prees de dynamiek, verfijnde balans en fantasie van het Hamlet Pianotrio. ‘Er zijn maar een paar maten nodig om die te kunnen waarderen.’ Oordeelt u zelf in Mozarts contrastrijke Pianotrio in C, vol uitdagende een-tweetjes tussen de instrumenten. Van Haydn klinkt het Pianotrio in G, waarin hij dansbare zigeunermuziek verwerkte – destijds absoluut pionierswerk.

Buy tickets

Netherlands

Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam